tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
Bebeklerimize Banyoyu Nasıl Sevdirebiliriz?

Bebeklerimize Banyoyu Nasıl Sevdirebiliriz?

Bebeklerimize Banyoyu Nasıl Sevdirebiliriz?

Birçok bebekler banyo yapmaya bayılır. Su ile oynamak, suda ellerini çırpmak onlar için en eğlenceli aktivitelerden birisidir. Bunun aksine, bazı bebekler ise su ile temas edeceğini anladığı andan itibaren ağlamaya başlar. Banyo saatlerini hiç sevmez. Oysa banyo, bebek gelişimi için oldukça önemlidir. Hatta bebeğe gün aşırı ya da her gün banyo yaptırmanın bebeğin çabuk büyümesinde etkili olduğu söylenir.

Bebeğiniz banyo yapmayı sevmiyor diye bu durumdan kaçmamalısınız. Banyo yapmak en temel ihtiyaçların arasındadır ve keyfi olarak yapmamak olmaz. Ayrıca çocuğun banyo yapmaya karşı olan isteksizliği ebeveynlerin de canını çok sıkar, çocuğun öfke nöbetleri geçirmesi, uyku düzeninin bozulması, ağlama krizleri yaşaması ve benzeri birçok olumsuz durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Peki bu olumsuzlukları yenmek, miniklerinize banyo yapmayı sevdirmek istemez misiniz? "Kesinlikle evet!” Dediğinizi duyar gibiyiz. Bu yazımızda bebeklerinize banyoyu sevdirebilmeniz için birkaç öneriyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Haydi, hemen okumaya başlayın. Banyo yapmayı sevmeyen bebek kalmasın.

Bebeklere Banyo Yapmayı Sevdirecek Öneriler

·Su ile Oynamayı Eğlenceli Hale Getirin

Bazı bebekler su ile temas etmekten korktuğu için banyo yapmayı sevmiyor olabilir. Onlara banyo saatlerini sevdirmek için büyük çabalara gerek yok. Birbirinden sevimli ve eğlenceli banyo oyuncaklarını bebeğinizin küvetinin içerisine atabilirsiniz. Banyo aşamasına geçmeden önce onunla minik oyunlar oynayabilirsiniz. Su üzerinde aldığınız oyuncakları yüzdürebilirsiniz. Minik yumuşak sarı civcivler tam da bunun için.

·Suya Alıştırın

Bebeğinizi banyoya sokmadan önce onunla bir leğende su ile çeşitli oyunlar oynayabilirsiniz. Kendi istediği oyuncakları suda yüzdürebilir, suyun içerisinde bir şeyleri yıkayabilir, hatta suyu kontrol altında istediği gibi dökebilir. Bu alıştırmalar bebeğinizin suyu sevmesine yardımcı olacaktır.

·Suyun Isısını Doğru Ayarlamak

Bebeğinize banyo yaptırmadan önce suyun ısısını doğru şekilde ayarlamanız büyük önem arz ediyor. Ne çok soğuk ne de çok sıcak su bebeğinizin hoşuna gitmeyecek hatta onu huzursuz edecektir. Suyu sık sık kontrol ederek orta düzeyde ılık olmasına özen gösterin.

·İstediği Anda Durdurun

Çocuğunuz sudan rahatsız olduğu ya da banyo yapmayı istemediği anlarda bunu ona zorla yaptırmaya çalışmayın. Kendi rahatsız olduğu anda suyun kesilebileceğini ve istediği anda yeniden açılabileceği anlayan çocuk bu durumdan korkmamaya başlar.

·Başka Çocuklarla Kıyaslamayın

Bebeği banyoya alıştırırken yapılabilecek en büyük yanlışlardan birisi de bebeğinizi başka çocuklarla kıyaslamanızdır. Bu duruma üzülüyor olabilirsiniz fakat her çocuğun kendine özel olduğunu ve zamanla banyo yaptırmaya çocuğunuzu da alıştırabilmenizin mümkün olduğunu kendinize hatırlatın.

·Banyo Yaptırırken Sakin Olun

Çocuğunuz banyo yaptırmaktan hoşlanmıyor, banyo saatleri esnasında sürekli ağlıyor diye kendi ruh halinizi bebeğinize yansıtmamalısınız. Bu durum onu daha da korkutup banyo yapmaktan uzaklaştırabilir. Bu nedenle banyo yaptırırken daima sakin olmalı, çok yüksek sesle konuşmamalı ve bebeğinize nazik davranmalısınız.

·Banyo Sonrasında Bebeğinizi Ödüllendirin

Çocukların en sevdiği şeylerden birisi de ödüldür. Banyo yapmaktan hoşlanmayan ve bu aktiviteden sürekli kaçan çocuğunuzu banyo sonrası sevdiği bir şeyle ödüllendirebilirsiniz. Bu onunla oyun oynamak ya da sizinle yapmaktan keyif aldığı aktiviteleri beraber yapmak olabilir.

·Kendisine İzin Vermek

Bebeğiniz doğumundan itibaren neredeyse 7-8 yaşlarına kadar kendisi banyo yapamayabilir ve bu konuda ebeveyninin yardımına ihtiyaç duyabilir. Fakat banyo yapmayı sevmeyen çocuklara kendi başına da bunu başarabileceği gösterebilir, kontrolünüz dahilinde onun kendi kendine yıkanmasına izin verebilirsiniz. Çocuğunuz banyoda dilediği saate kadar vakit geçirip bu duruma kendisini alıştırabilir.

·Banyo Ortamını Keyifli Hale Getirmek

Çocuklar eğlenceye bayılırlar. O halde banyo ortamını eğlenceli hale getirmek de sizlerin elinde. Banyoda birbirinden eğlenceli çocuk şarkıları, çizgi filmleri açabilirsiniz. Çocuğunuzla oyunlar oynayabilir, şarkılar söyleyebilirsiniz. Ortamın havasını değiştirmek için mum yakabilirsiniz. Eğlenceli ışıklandırmalar takabilirsiniz. Bu noktada sınır sizin hayal gücünüz olacak.

·Doğru Ürün Seçimi

Bebeklerinize banyo yaptırırken en dikkat edilmesi gereken kısma geldik. Kesinlikle banyo saatleri için doğru ürün seçimi. Bebeğinize kullanacağınız şampuan onun gözünü yakmamalı, kokusu bebeğinizi rahatsız etmemeli ve onun hassas cildinde herhangi olumsuz bir tepki göstermemeli. Zira bu özelliklere sahip olmayan bebek şampuanları bebeğinizi oldukça huzursuz edecek ve iyice banyo olmaktan uzaklaştıracaktır. Bu noktada Görkito Bebek Köpük Şampuanı tam ideal ürün olacak. Gelin birlikte özelliklerini inceleyelim.

Görkito Bebek Köpük Şampuanı’nın Özellikleri

• Görkito Bebek Köpük Şampuanı (Baby Mousse Shampoo) saç derisinin hassas dengesine saygılıdır.

• Cildi kurutmaz.

• İçeriğinde bulunan papatya ekstraktı; rahatlatıcı kokusunun yanı sıra pek çok vitamin ve mineral barındırır.

• Köpük yapısı sayesinde kolayca durulanır.

• Göz yakmayan özelliktedir.

• Dermatolojik testlerden geçirilmiştir.

•Yenidoğandan itibaren kullanıma uygundur.

Kendinden köpüren, durulaması kolay olan, paraben, fenoksietanol, alkol, sülfat (SLES, SLS) alerjen ve boyar madde içermeyen bu ürüne hemen ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz: https://gorkito.myikas.com/bebek-kopuk-sampuani-150-ml

Yukarıda bahsettiğimiz öneriler ve Görkito Bebek Köpük Şampuanı ile artık bebekler banyo yapmayı çok daha sevecek!