tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
Geniş Gözenekleri Küçültmenin 8 Yolu

Geniş Gözenekleri Küçültmenin 8 Yolu

Geniş Gözenekleri Küçültmenin 8 Yolu

Sizler de takdir edersiniz ki, gözenek problemi kadın erkek fark etmeksizin herkesin kanayan yarası. Geniş gözenekler, çoğu zaman genetik faktörlerden kaynaklansa da, dış etkenler de gözeneklerin büyümesinde oldukça etkilidir. Ama şunu kabul etmeliyiz ki; yüzümüzdeki gözeneklerden tam anlamıyla kurtulmak pek mümkün olmayabilir. Ancak cildi esnek tutmak ve gözeneklerin tıkanmasını önlemek de dahil olmak üzere onları daha küçük göstermenin yolları vardır. Bu yazımızda bunlardan ayrıntılı olarak bahsettik.

İşte büyük gözenek görünümünü azaltmanın sekiz etkili yolu:

1. Su Bazlı Ürünlerin Seçilmesi

Yağlı cilde sahip kişiler, yağlar yerine su bazlı ürünlerden faydalanmalıdırlar. Yağ bazlı ürünler petrolatum, hindistancevizi yağı ve diğer yağ türlerini içerdiğinden, cildi etkili bir şekilde nemlendirirler ancak yağlı cilde ve geniş gözeneklere sahip kişiler için uygun olmayabilirler. Ciltte biriken fazla yağ gözeneklerin daha büyük görünmesine neden olabilir.

2. Yüzü Sabah ve Akşam Yıkamak

Yüzü yıkamak, en temel cilt bakımıdır. Cildinize uygun, aşındırıcı olmayan, alkol içermeyen tercihen su bazlı nazik bir temizleyiciyle sabah ve akşam olmak üzere yüzünüzü yıkamalısınız. Tabii ki günde iki kereden fazla yıkayacağınız zamanlar olacaktır. Örneğin; spor yaptıktan ve terledikten sonra. Ciltteki ter de temizlenmediği zaman gözeneklerin tıkanmasına ve genişlemesine neden olabilir. Yüzünüzü yıkarken dikkat etmeniz gereken diğer bir husus da cildi ovmaktan kaçınmak ve mutlaka tek kullanımlık kağıt havlu veya tek kullanımlık temiz bir yüz havlusuyla nazikçe kurulamaktır. Yüzü her sabah ve her akşam yıkamak gözeneklerdeki yağ ve kiri temizlemeye yardımcı olur. Bu, onları daha az görünür hale getirmeye yardımcı olabilir.

3. Jel Bazlı Temizleyicilerin Seçilmesi

Jel bazlı bir temizleyici, gözeneklerini daha az görünür hale getirmek isteyen yağlı cilde sahip kişiler için oldukça uygundur. Cildi tahriş edebileceğinden, yağ bazlı veya alkol bazlı temizleyicilerden kaçınmak, yağlı ve gözenekli cilde sahip kişiler için en iyisidir.

Nemlendirici bir temizleyici gözeneklerde kalıntı bırakabilir ve yağlılığı artırabilir. Jel bazlı bir temizleyici, gözeneklerin görünümünü azaltarak yağın temizlenmesine yardımcı olur.

4. Peeling

Yağlı cilde sahip bir kişi, gözenekleri tıkayabilecek maddeleri(kir, fazla sebum, ölü deri hücreleri) gidermek için haftada bir veya iki kez peeling yapmalıdır. Salisilik asit gibi beta hidroksi asitler, cildin bariyer fonksiyonunu güçlendirmeye yardımcı olan laktobiyonik asit ve glukonolakton gibi polihidroksi asitler ve hassas ciltler için mandelik asit yağlı ciltlere oldukça uygun içeriklerdir. Ancak cildi kurutabileceğinden haftada iki defadan fazla peeling yapılmaması önemlidir. Eksfoliasyon gözeneklerin tıkanmamasına yardımcı olsa da, cilt çok kurursa gözenekler daha büyük görünebilir ki bu isteyeceğimiz son şey.

5. Günlük Nemlendirici

Yağlı cildi nemlendirme fikri kulağa mantıksız geliyor olabilir. Aslında hiç öyle değil. Yağlı cilt yeterince nemlendirilmediğinde daha fazla yağ üretir. O yüzden "Benim cildim zaten yağlı, nemlendiriciye ihtiyacım yok” diye düşünmeyin ve düzenli olarak cildinizi tercihen su bazlı bir nemlendiriciyle nemlendirin. İlk adım olarak yüzünüzü yıkamalı ve kurulamalı, ardından cildi nemlendirmek ve yumuşatmak için nazikçe bir nemlendirici uygulanmalıdır. Bu, yağ bezlerinden gelen yağın yüzeydeki gözeneklerde kalmak yerine cildin daha derinlerine nüfuz etmesini sağlar. Bu şekilde nemlendirme, gözeneklerin yağ ile tıkanmasını önleyerek görünümlerini azaltır.

6. Kil Maskesi Uygulamak

Haftada bir veya iki kez kil maskesi kullanmak, gözeneklerdeki fazla yağın giderilmesine yardımcı olabilir. Bunun nedeni kilin sebumu emmesidir. Bu yağı çıkarmak, gözeneklerin genişlemesini önlemeye yardımcı olabilir ve onları daha az görünür hale getirebilir. Cildi aşırı tedavi etmek tahrişe neden olabileceğinden, bunu peelingden farklı bir günde yapmanız önerilir. Tahriş, gözeneklerin genişlemiş görünmesine ve lekelere neden olabilir.

7. Geceleri Makyajı Çıkarmak

Uyumadan önce her zaman makyajı çıkarmak çok önemlidir. Gece boyunca makyajla uyumak, makyaj, yağ ve bakteri birikimi nedeniyle gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir. Temizleme mendilleri, makyajı aceleyle çıkarmak için kullanışlıdır ancak yeterli değildir. Mümkün olduğunca, jel ya da köpük formundaki bir temizleyiciyle temizliğin tamamlanması önerilir. Ardından bir pamuk yardımıyla tonikleyip, cilde uygun nemlendirici sürülmelidir.

8. Güneş Kremi Sürmek

Güneşte cilt bakımı çok önemlidir. Güneşe maruz kalmak cildi kurutarak gözeneklerin daha büyük görünmesine neden olabilir. Birçok nemlendirici güneş koruyucu içerir. İnsanlar SPF'si 30 veya daha fazla olan birini seçmelidir. Cildi güneşten korumak, esnek kalmasını sağlar. Bunu yapmanın en iyi yolları şunlardır: geniş kenarlı bir şapka takmak, her gün güneş kremi sürmek, güneşin en güçlü olduğu zamanlarda gölgede kalmak.

Kozmetik, cilt bakımı ve daha fazlası için www.gorkito.com'u ziyaret etmeyi unutmayın!