TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA!
TÜM SİPARİŞLERDE LİLA MAKYAJ SÜNGERİ HEDİYE!
TÜM ÜRÜNLERDE NET %50 İNDİRİM!
TÜM SİPARİŞLERDE KARGO BEDAVA!
TÜM SİPARİŞLERDE LİLA MAKYAJ SÜNGERİ HEDİYE!
Gül Suyunun 6 Faydası ve Kullanım Alanları

Gül Suyunun 6 Faydası ve Kullanım Alanları

Gül Suyunun 6 Faydası ve Kullanım Alanları

Gül suyunun farklı alanlarda kullanımı çok eskilere dayanmaktadır. Saf gül suyu, basitçe gül yapraklarının sıcak suya atılıp, bir süre bekletildikten sonra yaprakları süzülerek elde edilen sudur. Türkiye’de en güzel güllerin ve bu güllerden elde edilen gül sularının Isparta’dan çıktığı söylenir. Eskiden, neredeyse herkesin evinde bulunan, annelerimiz, anneannelerimiz tarafından kullanılan gül suyunun faydaları herkesce bilinen ve kulaktan kulağa duyulan bir gerçektir.

Günümüzde birçok farklı markaya ait gül suyu bulunmaktadır. Fakat; bu markaların bir çoğunun içeriği, paraben, alkol ve parfüm gibi farklı etken maddelerden oluşmaktadır. Bu etken maddeler; ürünün raf ömrünü arttırmak veya kokusunu daha güzel hale getirip satışı arttırmak için eklenmektedir. Fakat bu etken maddeler hem cilde hem de saça kısa ve uzun vadede zarar vermekle birlikte gül suyunun zengin ve doğal içeriği sayesinde elde edilebilecek faydaları da gölgeler. Yağı alınmamış %100 Doğal Görkito Saf Gül Suyu, tüm bu etken maddeler kullanılmadan, sadece gül yapraklarının damıtılması ile elde edilerek hazırlanan ve amber renkli şişesi sayesinde ürünü güneş ışınlarından koruyan bir yapıya sahiptir. Gelin günlük kullanıma uygun saf gül suyunun cilde ve saça faydalarına bir de beraber bakalım!

Gül Suyunun 6 Faydası

1. Sivilce Oluşumunu Engeller

Sivilceler; aslında cildimizde oluşan iltihaplardır. Saf gül suyu; antibakteriyel özelliği sayesinde iltihapları azaltır, oluşan sivilcelerin geçmesinde ve yeni oluşacak sivilcelerin önlenmesinde rol oynar.

2. Yaşlanma Belirtilerini Azaltmak

Yaşımız ilerledikçe cildimizde kırışıklıklar oluşmaya başlar ve kırışıklıklara gerekli bakım yapılmadığında giderek artar ve derinleşir. Saf gül suyu, zengin içeriği sayesinde cildin esnek yapısını koruyarak bu kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

3. Gözenek Sıkılaştırıcı ve Temizleyici

Gül suyu, tonik olarak kullanıldığında cildi temizleme ve arındırma konusunda başarılı bir üründür. Gül suyu, arındırıcı etkisi sayesinde gözenekleri derinlemesine temizlerken büyük gözenek görünümünü azaltmaya ve gözeneklerin sıkılaşmasına katkıda bulunur.

4. Cilt Tonunu Eşitler

İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildin pH seviyesinin dengeler, böylece cildin daha aydınlık bir görünüme sahip olmasını ve ciltteki renk eşitsizliklerinin giderilmesinde yardımcı olur.

5. Makyaj Altına & Üstüne Baz

Katkısız Gül suyu, içeriği sayesinde makyaj yapmadan önce cildi temizlemek ve cildi yatıştırmak amaçlı kullanılabilir. Nemlendirici özelliği sayesinde de, makyaj öncesi ve sonrası, pul pul görünümü azaltmak için kullanılabilir.

6. Saç Bakım

Gül suyu, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde kuru saçların nemlenmesine yardımcı olur. Saçların kabarmasını engeller ve saça daha parlak bir görünüm kazandırır. Antiseptik özelliği sayesinde ise saç derisinde oluşan veya oluşabilecek iltihapların önlenmesinde rol oynar.

Gül Sulu Maske Tarifleri

Saf Gül Suyu tonik olarak tek başına kullanılabileceği gibi farklı ihtiyaçlara göre başka malzemeler ile de kullanılabilir. Kendi ihtiyacınıza göre evde kolaylıkla yapabileceğiniz bazı tarifleri aşağıda bulabilirsiniz.

1) Kuru Ciltler için Maske Tarifi

- 4-5 adet bademi ezin.

- Bademler toz haline geldiğinde içine bir çay kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyin ve karıştırın.

- Cildinize uyguladığınız maskeyi 15-20 dakika kadar bekletip cildinizi durulayın.

- Temiz bir havluyla tampon hareketlerle yüzünüzü nazikçe kurulayın.

2) Sivilcelere Karşı Maske Tarifi

- 2 çay kaşığı limon suyu ile 2 çay kaşığı gül suyunu eşit miktarda bir kapta karıştırın.

- Temizlenmiş cildinize uyguladığınız maskeyi 10 dakika bekletip ılık su ile durulayın.

- Temiz bir havluyla tampon hareketlerle yüzünüzü nazikçe kurulayın.

Makyaj, cilt bakımı ve daha fazlası için gorkito.com u ziyaret etmeyi unutmaa!