tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
Kış Aylarında Güneş Kremi Kullanmanız İçin 5 Neden

Kış Aylarında Güneş Kremi Kullanmanız İçin 5 Neden

Kış Aylarında Güneş Kremi Kullanmanız İçin 5 Neden

Yazın güneş kremsiz yapamam deyip kışın kullanmayanlardan mısınız? Olmayın. Uzmanların araştırmalarına göre güneş ışınları yazları cildimize daha çok etki etse de kışın da cildimize zarar vermeye çok yatkındır. Havanın kapalı olduğu günlerde bile güneş ışınlarının zararı yalnızca %20-30 oranlarında azalır. Dolayısıyla hala yoğun miktarda UVA ve UVB ışınlarına maruz kalabiliyoruz. Yani havanın kapalı, bulutlu veya yağışlı olması güneş kremi kullanmamak için asla bir sebep değildir. Güneş, cildimizde bulunan serbest radikal adlı hücreleri yıkan maddeleri açığa çıkarıyor ve bu da yaşlanmaya sebep oluyor. Kışın da yazın olduğu kadar güneş kremi kullanımı yalnızca yaşlanmanın etkilerini ortadan kaldırmakla kalmıyor, nemlendirici etkisiyle güneşin kışın sebep olduğu cilt kurumalarını engelleyip cildi diğer dış etkenlerden de koruyor. Gelin hep birlikte kışın güneş kremi kullandığımızda cildimize ve kendimize nasıl bir iyilik yaptığımıza bir bakalım.

1- Cilt Kanserinin Önüne Geçmek

Cilt kanserine neden olan faktörlerin en önemlisi ultraviyole yani güneş ışınlarıdır. Deri kanseri görülme sıklığının artma sebeplerinden biri de güneş kremi kullanımının azlığıdır. Cilt kanserinin önüne geçmek için yazın olduğu kadar kışın da güneş kremi kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Güneş koruyucuların etkinlik süresi en fazla 4 saat olduğu için 30 faktör ve üzeri korumaya sahip kremlerin 4 saatte bir yenilenmesi gerektiği bilinmektedir. Bir sonuca varacak olursak, deri kanserinden korunabilmenin en önemli yolu güneşten kaçınmaktır. Bununla birlikte şapka ve gözlük takmak, ultraviyole geçirmeyen uzun mayolar kullanmak ve pamuklu sık dokunmuş giysiler seçmek de koruyucu etki sağlamaktadır.

2- Yaşlanmayı Geciktirmek

Kişisel cilt bakımı rutinini her yaşta sürdürmek önemlidir. Kışın bu sürece daha fazla güneş kremi eklemek, yaşlanma endişelerini azaltmaya yardımcı olabilir. Cildinize uygun bir güneş kremini yıl boyunca rutininize ekleyerek, sağlıklı bir cildin anahtarına kavuşabilirsiniz. Günlük kullanım için uygun, ciltte çok ağırlık hissi yapmayan en iyi güneş koruyucusunu bulmak, gençlik ışıltınızı yıllarca korumanıza yardımcı olabilir.

3- UV Işınlarından Korunmak

Dışarıda havanın bulutlu olması güneşten korunduğunuz anlamına gelmez. Yayılan zararlı UV ışınları bulut örtüsünü kırar ve korunmasız bir cilde zarar verebilir. Bunlar, korunmak için sabit bir faktör olan UVA ışınlarıdır. Alternatif olarak, UVB ışınları güne göre değişir. Örneğin, UVB ışınları Temmuz ayında daha güneşli günlerde, Ocak ayındaki bulutlu bir günden daha yüksek olacaktır. Bu aklınıza "kışın güneş kremi sürmeme gerek yok” düşüncesini getirmesin. Zaten hayatınızda bir kere olsun güneş kremi kullandıysanız, muhtemelen bu UVB ışınlarının ne kadar tehlikeli olduğunu anlamışsınızdır. Gerçek şu ki, UVA ışınları da aynı derecede zararlı olabilir, bu yüzden kışın güneş kremi sürmeniz oldukça önemlidir.

4- Cilt Lekelerini Önlemek

Yaz, kış fark etmeden güneşte cilt kolayca lekelenir. Güneş ışınları nedeniyle kolaylıkla vücudumuzda farklı boyutlarda lekeler oluşabilir. Bu lekeler genellikle kahverengi veya gri lekeler şeklindedir. Cildimizde lekelenmeleri önlemek veya en aza indirmek için kışın da güneş kremi kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Bir diğer güneşten en çok etkilenen yerlerden biri de dudaklardır. Dudaklarımızdaki deri normal derimizden çok daha ince bir yapıya sahiptir ve cildimizin diğer bölgelerinden çok daha az melanin içerir. Güneşten korunmayan dudaklarda sıklıkla kuruma, çatlama gibi problemler ortaya çıkabilir. Dudak sağlığınızı korumak için dudaklarınıza da SPF içeren bir lip balm sürmeyi unutmamalısınız.

5- Cilt Yanıklarını Önlemek

Tıpkı güneş hasarı gibi, güneş yanıkları da sadece yazın olmaz. Güneşin etkilerini kış aylarında daha az fark edebilirsiniz çünkü cilt genellikle güneşe daha az maruz kalır ve yaza göre dışarıda daha az zaman geçirirsiniz. Ancak kış sporlarıyla uğraşan ve tatilde kayak yapmayı planlayan kişilerin cilt sağlığı açısından güneşin zararlı etkilerinden korunması gerekir. Özellikle güneş koruyucu ürün kullanmadan kayak yapmak, cildi ciddi anlamda tahrip edip, kalıcı izlere yol açabilir. Bunun için dışarı çıkmadan önce güneş koruyucu sürmek ve belli aralıklarla yenilemek önem taşır.

Güzellik, cilt bakımı ve daha fazlası için www.gorkito.com’u ziyaret etmeyi unutmayın!