tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
Kış Mevsimi Cilt Bakımı

Kış Mevsimi Cilt Bakımı

Kış Mevsimi Cilt Bakımı

Yazdan kışa geçtiğimizde sadece yaşam tarzımız, kıyafetlerimiz ve beslenme alışkanlıklarımız değil, cildimiz de değişkenlik gösterir. Cilt, soğuyan havaların ve azalan nemin etkisiyle kuruluk, tahriş gibi belirtiler gösterebilir. Ancak bunu en az hasarla atlatmak sizin elinizde. Güzel ve istikrarlı bir cilt bakımıyla, cildin pürüzsüzlüğünü ve genel sağlığını büyük ölçüde düzene sokabilirsiniz. Peki kış mevsimi cilt bakımında adımlar nasıl olmalı? Nelere dikkat edilmeli? Hadi gelin hep beraber aşağıda uygulayabileceğiniz adımlara bir göz atalım.

Temizleme

Temizleme, muhtemelen cilt bakımı rutininizin ilk ve en önemli adımıdır. Bu yüzden cildinizi makyaj, kir ve yağlardan arındırmak için kullandığınız temizleyicilerin, cildinize nazik davranan ve ihtiyaç duyulan nemi uzaklaştırmayan formülasyonlara sahip olması gerekir. Pek çok cilt temizleyicisi aslında nazik besleyici olmaktan çok zarar verebilecek sert kimyasallar içerir. Alkol ve eklenen kokular gibi bileşenler, doğal yağları uzaklaştırdıkları için kuru, çatlamış ciltler için herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Yağ bazlı veya krem ​​bazlı temizleyiciler , günlük kiri ve makyajı çıkarmaya devam ederken aynı zamanda nemi de içeride tutmaya yardımcı olur. Kışın cildimizin ihtiyacı tam olarak bu değil de ne!

Peeling

Kuru, kaşıntılı bir cildiniz olduğunda aklınızdaki son şey cildinize peeling yapmak olabilir. Ancak kış aylarında cildinize peeling yapmanın birden çok faydası vardır. Her mevsim yapılan peeling sadece kuru ve ölü cilt hücrelerini çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda yenilerinin oluşmasına da yardımcı olur. Aynı zamanda uygulayacağınız nemlendiricinin de daha iyi emilmesini sağlar. Buradaki püf nokta, kış mevsiminde yapacağınız peelingin yaz aylarında yapılan peelinge kıyasla daha hafif olmasıdır. Buradaki amaç kışın daha hassas olan cildinizin daha fazla hasar görmemesi.

Nemlendirici

Bir sonraki adım, kış mevsimi cilt bakım rutininin en önemli adımlarından biridir. Kış aylarında iyi bir nemlendirici veya krem ​​kullanmak çok önemlidir. Cildi nemli, bakımlı, yumuşak, iyileşmiş ve sağlıklı tutmak için sadece yüzünüze değil, ellerinize ve ayaklarınıza da ultra nemlendirici bir nemlendirici uygulamanız gerekir. Yaz aylarında hafif jel nemlendiricilerin taze hissini seviyoruz, ancak kış mevsimi, nemi düzgün bir şekilde kilitlemek için biraz daha zengin formüller gerektiriyor. Hyaluronik asit gibi bilinen nemlendirici kahramanlarla yapılmış zengin bir krem ​​veya losyon (özellikle doğal yağları kaybetmeye daha yatkın olan kuru cildiniz varsa) formunda yoğun nemlendirici içerikleri tercih etmek cildinize iyi gelecektir. Bunlar zamanla ciltte nem kaybını azaltmaya yardımcı olacaktır. Haftada 1 yapacağınız nem maskesi de cilt bakımınızı olumlu yönde destekleyecektir.

Güneş Kremi

Sıcak aylarda güneş koruyucuya otomatik olarak ulaşabiliriz, ancak güneş kremi, bu zararlı ışınlardan korunmak için kış aylarında da oldukça önemlidir. Yüzünüzü, boynunuzu ve ellerinizi (maruz kalıyorlarsa) kapattığınızdan emin olun ve en az SPF 30 korumalı bir güneş kremi tercih edin. Güneş koruyucunuzu iki saatte bir ve yoğun terlemeden hemen sonra yeniden uygulamanızı öneririz. Boyun arkası, dudaklar, kulaklar ve çene altı gibi kolayca gözden kaçan noktaları unutmayın!

Bu adımlar, sert kışlarda bile cildinizi parlak, ışıltılı ve pürüzsüz tutmanıza yardımcı olabilir. Cildi nemli tutmak için bugünden başlayın ve tüm soğuk kış mevsimi boyunca bu rutini sürdürün.

Makyaj, cilt bakımı ve daha fazlası için www.gorkito.com’a göz atmayı unutma!