tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
Kore Cilt Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Kore Cilt Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Kore Cilt Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Güzellik trendleri ve tüyolarla ilgileniyorsanız, muhtemelen kore güzelliği hakkında da bir şeyler duymuşsunuzdur. (bazen K-beauty olarak da anılır ). Özünde, kore güzellik ürünleri Kore'den gelir ve Kore'de üretilir. Genellikle Kore güzellik felsefesi göz önünde bulundurularak yaratılırlar. Kore güzellik ürünleri düzenli kullanımda etkisini gösteren bakım ürünleridir. Bunu, hızlı bir diyet yapmakla temiz bir beslenme yaşam tarzı benimsemek arasındaki fark olarak düşünün . Temel olarak rutin, cildinize saygı duymakla ilgilidir. Kore cilt bakımı felsefesi, cildin doğal bariyerini aşındıran sert bileşenlerle dolu ürünler kullanmak yerine, cildinizin doğal ekosistemi ile çalışarak cildinizi temizleyerek, nemlendirerek, besleyerek ve koruyarak cildinizin gelişmesine izin vermektir. Kore cilt bakımı rutininde o kadar çok ürün ve o kadar çok adım var ki, hepsi çok korkutucu gelebilir. Nereden başlamalısınız? Ne tür ürünlerle başlamalısınız? Çift temizliğe mi ihtiyacınız var? On adımın tamamıyla başlamalı mısınız? Nasıl başlamalısınız? Yazımızda hepsine yer verdik. Gelin hep beraber bu 10 adımlı cilt bakımına yakından bakalım.

1- Yağ Bazlı Temizleyiciler

Kore'nin cilt bakımındaki her şeye yaklaşımı nazik olmaktır ve cilt temizliğine olan bakış açısı da bundan farklı değildir. Çift temizleme tekniği, yalnızca cildinizdeki kirleri temizlemekle kalmaz; bu işlemi nazikçe yapar. Bu, doğal cilt bariyerinin sert temizleme ile tehlikeye atılmadığı ve cildin korunmasına ve dengelenmesine yardımcı olan iyi, faydalı yağlar dahil tüm yağlardan arındırılmadığı anlamına gelir. Kore cilt bakım rutinlerinde, nazik temizlik aynı zamanda cildin temizlenmesi, beslenmesi, dengelenmesi ve nemlenmesi anlamına gelir, bu da cildin tahriş olmasını veya hassaslaşmasını önlemeye yardımcı olur.

Yağ bazlı temizleyiciler makyaj, güneş kremi ve aşırı sebum gibi yağ bazlı yabancı maddeleri ciltten uzaklaştırır ve bunu ciltteki yağ dengesini bozmadan nazikçe yaparlar. Yağ bazlı temizleyiciler, genellikle kuruyan makyaj temizleyicilere iyi bir alternatiftir çünkü yağ bazlı temizleyicideki yağ birkaç şey yapar; gözeneklerin derinliklerine iner ve sıkışmış tüm pislikleri dışarı çeker; makyajı, hatta bazen inatçı, suya dayanıklı makyajı çözer ve parçalar ve fazla sebumu uzaklaştırır. Bununla birlikte, Kore cilt bakım rutininizdeki yağ bazlı bir temizleyici aynı zamanda cildi nemlendirir, yumuşatır ve cildinizi sağlıklı tutan ve sebum üretiminizi dengeli tutan faydalı yağlardan cildinizi arındırmaz.

2- Su Bazlı Temizleyiciler

Su bazlı temizleyiciler, yağ bazlı temizleyicilerin yapamadığı kirleri temizlemeye yardımcı olur. Yağ bazlı bir temizleyiciyi su bazlı bir temizleyici ile takip etmek yağ bazlı temizleyiciden kalan kalıntıları temizlemeye de yardımcı olur. İki temizleyici bir araya geldiğinde cildi derinlemesine temizler. Akılda tutulması gereken önemli bir unsur, su bazlı temizleyicilerin biraz kurutma özelliğine sahip olmasıdır ve bunun nedeni genellikle bu temizleyicilerdeki yüksek pH ve sülfatlardır. Anahtar nokta, 10 adımlı Kore cilt bakım rutininizde nazik, nemlendirici, düşük pH'lı su bazlı temizleyici kullanmaktır, böylece cildiniz cilt bariyerini bozmadan ihtiyaç duyduğu temizliği alır.

3- Tonik

Kore cilt bakımı rutinindeki toniklerden bahsettiğimizde, Batılı toniklerden farklı olan Kore toniklerinden bahsediyoruz. Bu tonikler daha hafiftirler, nazikçe formüle edilirler ve bir cilt bakımı rutininde ilk nemlendirme katmanını sağlarlar. Sıkılaştırıcı, alkol yüklü tonikler değillerdir. Prensip olarak, tonikler bir şey yapmak için formüle edilmiştir; cildinizdeki pH seviyesini dengelemek. Cildimizin ilk koruma tabakası, görünmez bir kimyasal bariyer olan asit mantodur ve bu asit manto, ciltteki nemi ve zararlı bakterileri ciltten en iyi şekilde uzak tutmak için pH 5.5'te hafif asidik olmayı sever. Bunun yanı sıra bu tonikler yalnızca cildin pH'ını dengelemek için değil, aynı zamanda Kore cilt bakım rutini bileşenlerinin daha derine işlemesine yardımcı olmak için tasarlanmışlardır.

4- Özler

Özler, çok eski zamanlardan beri Kore güzellik rutininin önemli bir parçası olmuştur.

Peki öz nedir? Bir özün birincil amacı cildi nemlendirmektir. Bu, 10 adımlı Kore cilt bakım rutinimizde neden bu kadar hayati bir adımdır? Bir sünger düşünün.

Bir sünger kuruduğunda, bir şeyleri emme yeteneği ciddi şekilde azalır. Bir tezgahın üzerine dökülen bir şey varsa, üzerine kuru bir sünger sürmek çoğu zaman dökülenleri tezgahın üzerinde hareket ettirecektir. Bununla birlikte, süngeri bir musluğun altından geçirerek nemlendirdiğinizde ve ardından dökülenleri o nemli, dolgun süngerle temizlemeye çalıştığınızda, çok daha etkili bir şekilde çalışacaktır. Cilt de benzer şekilde çalışır. Cildi bir özle hazırladığınızda, öz, cildinizi nemlendirerek cildinizin Kore cilt bakımı rutininizin geri kalanındaki tüm güzellikleri emme yeteneğini en üst düzeye çıkarır.

5- Serumlar ve Ampuller

Serumlar, aktif bileşenlerinde daha konsantre olma eğilimindedir, bu yumuşatıcı jel benzeri maddeler genellikle koyu lekeler, kırışıklıklar ve donukluk gibi cilt sorunlarını gerçekten hedef alan ve tedavi eden ağır vuruşlu bileşenler içerir. Genellikle, serumlar esanslardan daha viskoz bir dokuya sahiptir.

Ampuller, bir serumun daha konsantre versiyonu olarak kabul edilir, bunu bir güçlendirici atış olarak düşünün. Genellikle daha yüksek konsantrasyonda aktif bileşen içerirler ve sınırlı bir süre için kullanılırlar. Örneğin, büyük bir cilt krizinden sonra büyük sonuçlar alabilmeniz için 10 adımlı Kore cilt bakım rutininizde haftalık bir ampul paketi kullanmak isteyebilirsiniz. Konsantre ürünler olduğundan, bunları genellikle daha küçük şişelerde veya damlalıklı şişelerde görebilirsiniz.

6- Göz Kremleri

Göz kremleri, göz bölgesi için çeşitli endişeleri hedef alan tipik olarak aktif bileşenler içermeleri bakımından nemlendiricilerden biraz farklı olsa da, oynadıkları önemli bir rol de hassas göz bölgesi için nemlendirici etkisi sağlamaktır. Genellikle nemlendiricinizden önce bir göz kremi sürmenizi öneririz, böylece nemlendiricinizden önce göz bölgesi tedavi edilir. Eğer tedavi amaçlı değil sadece nemlendirme amaçlı göz kremi kullanmak istiyorsanız, göz çevrenize de uygulayabilirsiniz.

7- Nemlendiriciler / Yağlar

Kore cilt bakım rutininizin nemlendirme adımı, temel olarak cilde ihtiyaç duyduğu nemi iyi verebilmekle ilgilidir. Nemlendiriciler cildinize daha fazla nem sağlar, ancak nemlendiricilerin esanslar, serumlar ve yağlar gibi süper nemlendirici ürünlerden sonra en son geldiğini unutmamak gerekir, çünkü birçok nemlendirici tıkayıcı denilen oklüzifleri içerir. Oklüzifler, cildin yüzeyinde hidrofobik bir film oluşturan bileşenlerdir. Bu, suyun cildinizden buharlaşmasını önleyen ince bir yağ tabakası oluşturarak bir mühür oluşturduklarını söylemenin süslü bir yoludur.

Peki nemlendirici ve yüz yağı arasındaki fark nedir? Kremler cilde nüfuz etmede daha iyidir çünkü kısmen su bazlıdırlar ve cildin nemi koruma yeteneğini geliştiren ve bu nedenle daha çok nemlendirici, yani suyu içeri çekebilecekleri bileşenler sağlayabilirler. Bu nedenle, cildinizi temizledikten ve sabah veya öğleden sonra serumlarınızı uyguladıktan sonra, Kore cilt bakım rutininizdeki bir sonraki adım, gözeneklerinizin hemen içeceği hyaluronik asit ve seramidler gibi bileşenlerle dolu bir nemlendirici sürmektir.

8- Eksfoliyatörler

Fiziksel ve kimyasal olmak üzere iki çeşit eksfoliyatör vardır. Fiziksel bir eksfoliyatör, cildin en üst tabakasını kaldıran dokulu bir madde veya araçtır. Şeker peelingi, temizleme havluları, peeling jelleri gibi şeylerden bahsediyoruz. Diğerlerinin yanı sıra fiziksel olarak pul pul dökülen şeyler. Düzgün yapıldığında, fiziksel eksfoliyatörler size anında sonuç verir, hemen hissedebileceğiniz bebek yumuşaklığında, pürüzsüz bir cilt. Bununla birlikte, fiziksel eksfoliyatörler yalnızca cildin yüzey seviyesinde çalışır ve hassas cilt tipleri veya tahrişe meyilli ciltler için önerilmez. Bu, fiziksel eksfoliyatörleri tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerektiği anlamına gelmez. Kore cilt bakım rutininizde onlar için bir zaman ve yer var; ve hemen hemen her cilt gibi anahtar, cildinizi ve ihtiyaçlarını dinlemektir. Cildinizin gerçekten donuk ve pürüzlü hissettiği bir gün geçirebilirsiniz ve fiziksel bir eksfoliyanttan fayda görebilirsiniz. Düzenli olarak biraz fiziksel soyulma isteyebilecek yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz olabilir. Öte yandan kimyasal eksfoliyatörler esas olarak asitlerden oluşur ve üç yaygın tip vardır: AHA'lar, BHA'lar ve PHA'lar. Basitçe söylemek gerekirse, kimyasal bir eksfoliyatör, ölü deri hücrelerinizi yok etmeye ve cildinizdeki hücre dönüşümünü teşvik etmeye yardımcı olur. Kimyasal bir eksfoliyatör sadece yüzey seviyesinde çalışmaz, aynı zamanda cildinizin daha derin katmanlarına iner ve derinlerden pul pul dökülür. Farklı asit türlerini sıklıkla birlikte kullanabilirsiniz çünkü bunların her biri biraz farklı şekillerde çalışır ve cildinizin ihtiyaçlarına en uygun asit türünü de deneye yanıla bulabilirsiniz.

9- Kağıt Maskeler

Kağıt maskeler iki ana şey yapar: Cildinizi nemlendirme ve diğer aktif, faydalı bileşenlerle doldurma. Bu aktif, faydalı bileşenlerin cildinize daha iyi nüfuz edebilmesi için cildiniz üzerinde bir bariyer oluştururlar. Çoğu zaman bir öze batırılmış olan kağıt maskenin kendisi, bu özde paketlenmiş tüm hidrasyonun basitçe havada buharlaşmasını önler. Bu bariyer sayesinde de özün ideal olarak cildinizden başka gidecek yeri yoktur.

Uyku maskeleri, siz uyurken hayalinizdeki cilde kavuşmanın çok amaçlı harika bir yoludur. Gece Kore cilt bakım rutininizin son adımı olan nemlendiricinizin yerine veya cilt durumunuza ve ihtiyaçlarınıza göre kombinasyon halinde kullanılabilirler. Maske tipine göre günlük veya haftada birkaç kez kullanılabilirler. Nemlendirici maskeler, cilde çok miktarda nem vermek için günlük olarak kullanılabilirken, aydınlatıcı maskeler yalnızca birkaç kez kullanılmalıdır.

10- Güneş Koruyucular

Güneşten koruyucu formülasyonlar üçe ayrılır: Mineral güneşten koruyucular, kimyasal güneşten koruyucular ve hibrit güneşten koruyucular.

Mineral güneşten koruyuculara fiziksel güneşten koruyucular da denir ve yalnızca iki mineral güneş koruyucu bileşeni vardır; titanyum dioksit ve çinko oksit. Öte yandan, yaklaşık 30 tane daha kimyasal güneş koruyucu bileşen vardır ve bunlar farklı şekillerde çalışır. Mineral güneş kremleri UV ışınlarını yansıtır, esasen onları uzaklaştırır, kimyasal güneş kremleri ise UV ışınlarını alır, ısıya dönüştürür ve zarar vermelerini engeller. Bu güneş kremleri eşit derecede koruyuculardır. Tercih tamamen size kalmakla birlikte her ne cilt bakım rutinini uygularsanız uygulayın, güneş kremi kullanmayı asla ihmal etmeyin.

Makyaj, cilt bakımı ve daha fazlası için www gorkito.com’u ziyaret etmeyi unutmayın!