tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
Kuru Fırçalamanın Faydaları

Kuru Fırçalamanın Faydaları

Kuru Fırçalamanın Faydaları

İster inanın ister inanmayın cilt, vücudun en zehirli kısımlarından biridir. Cildimiz en büyük organdır, başımızın üstünden ayak parmaklarımızın ucuna kadar uzanır ve vücudumuzda dolaşan kanın üçte biri kadarı deriye gider. Cildimiz ayrıca vücudumuzdaki toksinlerin çoğunu ortadan kaldırmaktan da sorumludur. Bu nedenle cildimiz, kalp, böbrek ve akciğer gibi herhangi bir iç organımız kadar özen ve dikkati hak eder. Buna rağmen, birçok insan cildinin, özellikle de yüzümüzün bir parçası olmayan cildinin sağlığına fazla dikkat etmez. Bunu daha da şaşırtıcı kılan şey, iç organların aksine derinin genellikle pahalı reçeteli ilaçlara ihtiyaç duymamasıdır. Cildin ihtiyaç duyduğu bakımın çoğu, zamanımızın sadece birazını kullanan basit teknikler ve alışkanlıklarla gerçekleştirilebilir. Bu uygulamalardan biri de az bilinen "kuru fırçalama” alışkanlığıdır. Kuru fırçalama (veya kuru cilt fırçalama), terimden de anlaşılacağı gibi, cildinizin yüzeyini yaklaşık 3 ila 5 dakika fırçalamayı içeren bir uygulamadır. Bu uygulamanın amacı, peeling yaparken cilde masaj yapmak ve dolaşımı iyileştirmektir. Bu işlem doktor tarafından hastalarına bir tavsiye olarak verilerek başlasa da popüler hale getirildi ve o zamandan beri Avrupa ve Dünyanın diğer bölgelerindeki çoğu kaplıca, cilt tedavisi kliniği ve kanser tedavi merkezinde oldukça popüler hale geldi. Bu uygulamanın amacı, peeling yaparken cilde masaj yapmak ve dolaşımı iyileştirmektir. İşte kuru fırçalamanın olası faydaları:

1. Selülit Görünümünü Azaltmaya Yardımcı Olabilir

Selülit, temel olarak deri altı yağ dokusunun çıkıntı yapması nedeniyle derinin çukurlaşmasıdır. Deri altı yağ dokusu, yağ depolayan ve ayrıca vücudu yalıtan veya "yaslayan" bir bağ dokusudur. Ne yazık ki, böyle hayati bir doku, kelimenin tam anlamıyla "yığıldığı" veya cildin belirli bölgeleri üzerinde cildi çıkıntı yaptığı noktaya kadar toksinlerle bombalanır. Cildi kuru fırçalayarak, deri altı yağ dokusuna masaj yapabilir ve böylece içinde birikmiş olabilecek toksinlerin parçalanmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu parçalanmış toksinler daha sonra deri ve böbrekler gibi diğer "filtreleyici" organlar yoluyla elimine edilebilir. Kuru cilt fırçalama ile başlayan eliminasyon sürecini hızlandırmak için düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme önerilir.

2. Ölü Deriyi Ortadan Kaldırmaya Yardımcı Olabilir

Bunu bilmiyorsanız; evet, cildiniz ölür! Ve daha sonra yeni cilt hücreleri ile değiştirilir. Bu süreç o kadar hızlıdır ki farkına bile varmayız. Cildinizi kuru fırçalamak, ölü cilt hücrelerinden hızla kurtulmaya yardımcı olmak için bu süreci hızlandırabilir ve böylece yenilerinin oluşumunu hızlandırabilir. Yeni cilt hücreleri genellikle daha yumuşak, pürüzsüz ve doğal bir ışıltıya sahiptir. Kim her zaman yeni bir cilde sahip olmak istemez ki?

3. Lenfatik Sistemin Kan Dolaşımını ve Temizliğini Artırabilir

Toksinler günlük hayatımızın bir parçasını oluşturur. Soluduğumuz havadan yediğimiz yemeğe, içtiğimiz suya kadar. Vücuttaki diğer organlar da metabolizmalarının yan ürünleri olarak toksinler salgılarlar. Bu toksinleri temizlemek lenfatik sistemin sorumluluğundadır. Cildinizi kuru bir şekilde fırçaladığınızda, kan dolaşımını iyileştirebilir ve bu da lenfatik sistemin daha verimli hale gelmesine yardımcı olabilir, böylece toksinler saniyede atılır.

4. Yağ Dağılımını Teşvik Etmeye Yardımcı Olabilir

Vücudumuzun bir bölümünün geri kalanından daha fazla yağ alma eğilimi yüksektir. Bu yağ birikimi bu bölgelerin metabolizma hızlarına bağlıdır. Bununla birlikte, sürekli kuru cilt fırçalama, yağı her seferinde aynı yerlerde biriktirmek yerine tüm vücuda eşit olarak dağıtmaya yardımcı olabilir.

5. Cilt Tarafından Besin Emilimini Artırabilir

Ölü deri hücreleri, çevre kirliliği ve ter karışımı gözeneklerimizi tıkayabilir. Ve bazen günlük düzenli duş bu tıkanıklıkları tamamen gidermeye yetmeyebilir. Bu olduğunda, cilt vücudumuzun ihtiyaç duyduğu hayati besinleri ve maddeleri etkili bir şekilde ememez. Düzenli kuru cilt fırçalama, genel refah için atıkları serbestçe ortadan kaldırmak ve besinleri, nemi ve güneş ışığını emmek için cildin gözeneklerini temizlemeye ve açmaya yardımcı olabilir.

6. Sinir Sistemini Canlandırmaya Yardımcı Olabilir

Sinir sistemimiz tüm vücudumuzun işleyişinde önemli bir rol oynar ve sinir uçlarımızın çoğu deriye yakındır. Bu sinir uçları, duruma göre tepki vermemizi sağlayan duyuları beyne iletmekten sorumludur. Bir kişi cildini düzenli olarak kuru fırçaladığında, bu sinir uçları gençleşebilir, bu da vücudu uyaranlara, özellikle dokunmaya karşı çok daha uyanık ve duyarlı hale getirir.

7. Sindirimi ve Böbrek Fonksiyonlarını İyileştirmeye Yardımcı Olabilir

Lenfatik sistemimizin rolünü ve kuru cilt fırçalamanın bu sisteme nasıl yardımcı olabileceğinden az önce bahsetmiştik. Kuru fırçalamanın diğer önemli etkisi, lenfatik sistem temizlendiğinde, lenf düğümlerinde depolanabilecek ekstra su ve toksinlerin dışarı atılmasıdır, bu da hücrelerin yeni besin kaynağına ihtiyaç duyacağı anlamına gelir. Bu döngü ne kadar hızlı tekrarlanırsa, besinler besin sağlamak için o kadar hızlı sindirilir. Bu, yüksek işlevli cilt ve hızlı boşalan lenfatik sistemin destekleyici rolü sayesinde vücut sisteminin filtrelenmesi de daha hızlı olduğu için böbrekler üzerindeki stresi hafifletmeye yardımcı olabilir.

8. Cildi Pürüzsüzleştirmeye ve Sıkılaştırmaya Yardımcı Olabilir

Kişi cildini sürekli olarak kuru fırçaladıkça, cilde ve deriden kan akışı artar. Bu, zamanla cildi güçlendirebilir, ona doğal bir parlaklık ve daha pürüzsüz bir görünüm ve his verebilir. En iyi yanı, ciltte yaşlanmayı hızlandıran tüm kırılmalar, kuru cilt fırçalamanın bir etkisi olarak da kademeli olarak azaltılabilir.

9. Stresi Azaltabilir

Pek çok doktor ve terapist, kuru cilt fırçalamayı stresten kurtulmanın harika bir yolu olarak önermiştir. Süreç, özellikle yavaş bir hızda yapıldığında meditasyon etkisi yapıp, stresi azaltıyor.

10. Mutluluğu Teşvik Edebilir

Cildinizi kuru fırçalama süreci harika hissettirebilir. Gün içinde yaptığınız ilk şeyler arasında yapıldığında daha da iyidir. Geliştirilmiş dolaşım, aynı zamanda daha uyanık ve rahat olmanıza yardımcı olur, bu da size günün geri kalanını olumlu yönde etkileyebilecek bir sevinç ve memnuniyet hissi verir.

Kuru cilt fırçalamanın birçok potansiyel faydası vardır, bu yüzden günlük rutininize eklemeyi düşünebilirsiniz.

Kozmetik, cilt bakımı ve daha fazlası için www.gorkito.com’u ziyaret etmeyi unutmayın.