tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
Sağlıklı Yaşam Tarzının Cilde 6 Faydası

Sağlıklı Yaşam Tarzının Cilde 6 Faydası

Sağlıklı Yaşam Tarzının Cilde 6 Faydası

Kırışmayan, daha genç görünen bir cilt arayışı, mükemmel bir cilt bakım rutini ile ilgili değildir. Elbette düzenli cilt bakımının etkisi yadsınamaz ama gerçekte her şey sağlıklı bir yaşam tarzından geçer; ne yediğiniz, ne içtiğiniz, ne kadar stresli olduğunuz ve ne kadar egzersiz yaptığınız güzel ve genç bir cildin belirleyici basamaklarıdır. Birçok kişi fiziksel aktiviteyi yalnızca kalbini güçlü tutmak ve kilosunu korumak için yapılan bir şey gibi düşünüyor olabilir, ancak vücudunuzu düzenli olarak hareket ettirmek de cilt sağlığı ve görünümünde hayati bir rol oynar. Yani bu demek oluyor ki cilt güzelliği söz konusu olduğunda egzersizin faydaları göz ardı edilemez. Aynı zamanda araştırmalar, egzersizin cildin kendini daha hızlı onarmasına yardımcı olabileceğini ve bunun da UV cilt hasarına karşı korunmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Açık havada egzersiz yaparken daima güneş koruyucu kullandığınızdan emin olun. Güneş hasarı hızla oluşabilir; Geniş spektrumlu korumalı ve tercihen su geçirmez en az 30 SPF kullanın, böylece terlerken bile sürdüğünüz güneş kremi yerinde kalmaya devam eder. Sadece antrenmandan sonra hepsini yıkamayı unutmayın, böylece o ışıltının tadını çıkarabilirsiniz! Görkito Leke Karşıtı SPF 50 Güneş Kremi tüm gün yüzünüzde ağırlık yapmadan kalır ve zararlı güneş ışınlarına karşı gerekli korumayı sağlar.

1- Anında Parıltı

Egzersiz sonrası cildinizin parıltısı nereden geliyor merak ediyor musunuz? Egzersiz sonrası, kalbiniz yüksek dozda oksijenli kan pompalar. Ayrıca cildiniz doğal yağlarını daha fazla üretmeye başladığı için daha sağlıklı ve nemli görünmesine sebep olur.

2- Kırışıklık Azaltma

Düzenli egzersiz, stres hormonu olan kortizolün sağlıklı bir seviyede kalmasına yardımcı olur. Ani kortizol seviyeleri sivilcelere neden olabilir veya cildinizdeki kolajenin bozulmasına neden olarak kırışıklıkları ve sarkmaları artırabilir. İyi bir egzersiz, cildinizin sıkı ve esnek kalması için vücudunuzun kolajen üretimini teşvik etmesine yardımcı olabilir.

3- Kas Kütlesi Arttırma

Vücudunuzdaki kas kütlesi arttıkça, cildiniz daha sağlıklı ve dinç görünecektir. Cilt, vücudumuzdaki en büyük organdır ve cildimiz güçlü, sıkı kaslardan destek aldığında, daha sıkı görünür. Ayrıca kaslarınızı güçlendirmek de selülit görünümünü en aza indirmeye yardımcı olabilir.

4- Ter Atma

Ter, cildinizi temiz tutmak için salgılanan doğal bir sıvıdır. Terlediğinizde gözenekleriniz lekelere yol açabilecek toksinleri dışarı atar. Ancak terledikten sonra yıkamayı unutmayın ki cildinizde biriken toksinler, yağlar ve kirler yüzünüzde veya vücudunuzda sivilceye yol açmasın. Cildi temiz tutmak için, antrenmandan sonra daima duş alın ve akneye neden olan bakterileri öldürmek ve ölü deri hücrelerini çıkarmak için haftalık olarak cildinizi yormayacak bir peeling ile bakım yapmayı ihmal etmeyin.

Sporun olduğu kadar sağlıklı beslenmede cilt bakımında bakımında büyük rol oynar. Gerekli besinleri almak ve yeterli su tüketimi daha sağlıklı, genç ve güzel bir cilde sahip olmanızı sağlar.

5- Gerekli Besinleri Alma

Sporun yanında sağlıklı beslenmek, gerekli vitamin ve mineralleri almak hem cildiniz hem de vücudunuz için gereklidir. Dengeli beslenme, cilt hücrelerini güçlü ve canlı tutar. A,D, E ve C gibi farklı vitaminler, mineraller ve omega 3, omega 6 gibi yağ asitleri cildi saran zarı güçlendirir ve cildin daha sağlıklı, genç ve sıkı görünmesini sağlar. Bu vitamin ve yağ asitlerinin eksikliği cildin kurumasına ve daha çabuk yaşlanmasına neden olur. Sağlıklı beslenme, çoğu insanın yaşadığı akne, siyah nokta gibi cilt problemlerine de büyük etkisi vardır. Sıklıkla yediğimiz taze meyve ve sebzeler, C vitamini için çok iyi birer kaynaktır. Süt, yumurta, domates, greyfurt, badem, marul ve karnabaharda bulunan biotin de sağlıklı, parlak bir cilt ve saçlar için gereklidir.

6- Yeterli Su İçme

Suyun birçok faydası dışında özellikle cilde çok büyük etkisi de vardır. Bunun sebebi ise suyun cilt hücrelerini tamir etmesidir. Yeterli su tüketimi cildi canlı ve parlak görünmesini sağlar ve cildin esnekliğini arttırıp kırışıklık izlerinin oluşumunu engeller. Aynı zamanda soğuk su ciltte biriken fazla sebumun, kirin atılmasını ve cildin yağ dengesinin sağlanmasında rol oynar. Kan akışını hızlandırarak sivilcelerin iyileşme hızını arttırır.

Yüzdeki şişkinliğin sebebi, cildin yeterli miktarda su alamayıp, su depolama isteğidir. Su tüketimi cildin ihtiyacı olan suyun alınmasını ve şişliklerin giderilmesini sağlar.

Makyaj, cilt bakımı ve daha fazlası için www.gorkito.com’u ziyaret etmeyi unutmayınız.