tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
Temizleme Balmı Nedir?

Temizleme Balmı Nedir?

Yüzünüzü yıkadıktan sonra cildinizde hala makyaj kalıntısı kaldığını fark ettiyseniz elinizi kaldırın. Göz çevrenize bulaşmış rimel, cildinizde yağlı bir tabaka veya inatçı fondöten kalıntılarından bahsediyoruz. Bu durum temizleyicinizin cildinizi tamamen ve etkili bir şekilde temizlemediğinde gerçekleşir. Ama sizlere iyi haber; temizleyici balmlar yukarıdakilerin hepsini düzeltmeye yardımcı olabilir. Tüm cilt tipleri için uygun olan yüz temizleme balmları, en inatçı rimel ve göz kalemi dahil tüm makyajı eritmede son derece etkilidir. Temizleyici balmı nasıl kullanacağınızı ve bu temel güzellik ürününün neden dünyanın dört bir yanındaki güzellik tutkunlarının gözdesi olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

Yüz Temizleme Balmı Nasıl Kullanılır?

Makyaj temizleyici balmlar, tipik olarak bir kavanozda gelen, yağ bazlı bir temizleyicinin yumuşak ama katı bir çeşididir. Kremsi balsam dokusu, kuru cilde masaj yapıldığında eriyerek bir yağa dönüşür. Ürünü yüzünüze uygularken kiri, cilt bakım ürünlerini ve inatçı göz makyajı da dahil olmak üzere kalıcı makyajı hızla temizler. 

Peki temizleyici balmları bu kadar etkili yapan nedir? Sihir, yağ bazlı formülde. Yağlar, cilt bakım ürünlerini ve cildinizdeki fazla yağı çözer. Yüzünüze ılık su eklediğinizde, yağ emülsifiye olur ve nemli, temiz bir cilde sahip olursunuz. 

Balsam, sert ovalamaya ihtiyaç duymadan makyajı çıkardığı için, temizleyici balsamlar herhangi bir cilt bakımı rutinine başlamak için mükemmel bir yoldur. 

Kuru Cilt ile Başlayın

Temizleme balmı makyajı ve yüzdeki kiri arındırır, bu nedenle kullanmadan önce yüzünüzü yıkamayın veya ıslatmayın. Balmdaki yağların yüzünüzdeki ve makyajınızdaki yağlarla etkileşime girmesi gerekir, bu nedenle balmı ilk uygularken sudan kaçının.

Bir Parça Temizleme Balmı Alın

Balma dokunduğunuzda ellerinizin kuru olduğundan emin olun. Temizleme balmı sert ve neredeyse katı olmalıdır, bu nedenle parmaklarınızla kazımanız gerekebilir. Burada oran büyük bir nohut tanesi kadar olmalıdır. Yüzünüzü tamamen temizlemeye yetecek kadar balm kullandığınızdan emin olun. Yeterince kullanmazsanız, yüzünüzde kalıntılar kalabilir.

Balmı Elinizde Isıtın

Balmınız elinizde biraz erimeye başladığında cildinize uygulamanızı kolaylaştıracaktır. Balmınızın kullanmanıza yetecek kadar ısınması sadece birkaç saniye sürecektir.

Temizleme Balmını Cildinize Masaj Yaparak Uygulayın

Parmak uçlarınızı kullanarak dairesel hareketler yapın. Balmdaki yağların yüzünüzdeki yağlarla karışabilmesi için balmı ovmaya devam edin. Yüzünüze masaj yaparken aynı zamanda dolaşımınızı da iyileştirmiş olacaksınız. Balsamı göz çevrenize sürmeyi unutmayın. Diğer ürünlerden farklı olarak göz çevresinde temizleyici balsamlar kullanılabilir.

Temizleme Balmını Çıkarın

Ürün cilde temas ettiğinde ısı ile erimeye başlar. Tüm makyaj ve kir çözülene kadar masaja devam edin. Son olarak ürünü sütlü bir forma dönüştürmek için cildinizi bol su ile yıkayın ve cildinizi iyice durulayın. Türkiye’nin en çok satan temizleme balmlarından olan Remove it.all! Temizleme Balmına bir göz atın deriz.