tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
Yaşam Tarzı Değişiklikleri ile Kırışıklıklar Nasıl Azaltılır?

Yaşam Tarzı Değişiklikleri ile Kırışıklıklar Nasıl Azaltılır?

Yaşam Tarzı Değişiklikleri ile Kırışıklıklar Nasıl Azaltılır?

Kırışıklıkların bir noktada ortaya çıkması kaçınılmaz olsa da, cildinize iyi bakmak, onu mümkün olduğunca uzun süre kırışıksız tutmak için uzun bir yol kat etmenizi sağlayabilir. Nihayette herkesin cildi yaşlanır, bu nedenle küçük bir çocuğun cildi ile 90 yaşındaki birinin cildi elbette ki çok farklı görünür. Yaşlandıkça, cildimiz de daha ince ve daha kuru olma eğilimindedir. Cildiniz eskisi kadar nem veya hacme sahip olmadığında, kırışıklıklara daha yatkın hale gelebilir. Çünkü yaşlandıkça cilt elastikiyetini kaybeder ve kolajen üretimi zamanla yavaşlar. Bu süreç, güneşe maruz kalma, kirlilik ve belirli yaşam tarzı alışkanlıkları gibi çeşitli faktörler tarafından daha da kötüleşebilir. Elbette ki yediğiniz, içtiğiniz ve dış etkenler dışında genetiğiniz de cildinizin zaman içinde nasıl yaşlandığı konusunda büyük rol oynar. Ancak ailenizin cildi kolayca kırışmaya meyilli olsa bile, kendi cildinizin ne kadar iyi yaşlandığı konusunda kontrol sahibi olan sizlersiniz. Gelin hep beraber hayatımızda yapacağımız küçük değişikliklerle kırışık oluşumunu nasıl en aza indirebileceğimize bir bakalım.

Sırt Üstü Yatın

Uzmanlar, genel fiziksel ve zihinsel sağlığınızı iyileştirmek için her gece sekiz saat kesintisiz uyku almanın en iyisi olduğu konusunda hemfikir. Uyku eksikliği, refah duygunuzu azaltabilir ve depresyon olasılığını artırabilir . Depresyon ise alın ve ağızdaki yüz kaslarının daha fazla kasılmasına sebebiyet vererek kırışıklara neden olabilir. Ancak uykunun kırışıklıklarla bağlantılı olabileceği başka bir yol daha var. Tartışmalı olsa da, bazı dermatologlar yan ya da mide üzerinde uyumanın çene, yanaklar ve alında "uyku kırışıklarına" yol açabileceğine inanıyor. Yaşlandıkça elastikiyet ve kolajen kaybı da bu sürece katkıda bulunabilir. Uyurken kırışıklık riskini en aza indirmek için sırt üstü yatın.

Omega 3 Zengini Beslenin

Cilt esas olarak proteinden oluştuğundan, gıda alımının çok yönlü bir diyetin gerekli unsurlarını sağladığından emin olmak çok önemlidir. Balık, vücudun diyet proteinlerini cilde entegre etmesine izin veren diğer besinlerin yanı sıra iyi bir protein kaynağıdır. Yeterli protein tüketmek, vücudunuzun sağlıklı cildi korumak için gerekli yapı taşlarına sahip olmasını sağlar.

Gözlerinizi Kısmayın

Aynı yüz kaslarının tekrar tekrar kullanılması derin kırışıklıklara neden olur. Bu özellikle alnı etkileyebilen uzun yatay kırışıklıklar, göz kenarlarında oluşan kaz ayakları çizgileri, gözler arasındaki dikey çizgiler ve ağız çevresinde ortaya çıkan belirli çizgiler için geçerlidir. Yüz kaslarının kasılmaları sözsüz iletişimin çok önemli bir parçası olduğundan, bunları kullanmaktan kaçınmak oldukça zor olacaktır. İhtiyacınız olduğunda gözlük takmak, göz çevresindeki kırışıklıkları azaltmak için gözlerinizi kısmanızı önlemenin iyi bir yolu olabilir.

AHA (Alfa-Hidroksi Asitler) Kullanın

Alfa-hidroksi asitler, erken yaşlanma belirtileri, kırışıklık ve çizgilerin giderilmesine ve ciltte daha iyi bir görünüm oluşmasına yardımcı olurlar. Uygun şekilde kullanılırsa, belirli kırışık türlerinin şiddetini de azaltabilirler.

Yüzünüzü Aşırı Yıkamayın

Bir temizleyicinin kiri temizlemesi için yağları çözmesi gerekir. Cildimiz doğal olarak yağ ürettiğinden, bu doğal yağın yenilendiğinden emin olmak önemlidir. Bazı insanlar, özellikle yaşlılar, bunu başarmakta zorluk çekerler, bu yüzden iyi bir yüz nemlendiricisi kullanarak veya içinde nemlendirici özelliği bulunduran bir temizleyici kullanarak cildin kaybettiği nemi geri vermek gerekir. Yüzünüzdeki kırışıklıkların görünümünü azaltmak için cildin doğal nemini kaybetmeyen nazik ürünlerin kullanılması gerekir. Örneğin: Görkito Çift Fazlı Makyaj Temizleyici, içeriğindeki sukualen sayesinde cildinize zarar vermeden hassas bir şekilde yüzünüzü temizlemenizi sağlayabilir.

Güneşten Korunun

Cildin yaşlanmasına ve kırışmasına sebep olan en önemli iki faktör ultraviyole ışığa maruz kalmak ve sigara kullanmaktır. Bronzlaşmaktan kaçınarak ve SPF 50 güneş koruyucu kullanarak güneşe maruz kalmayı sınırlamak, foto yaşlanmanın boyutunu sınırlamada çok etkilidir. Sigara içme eylemi ise dudakların büzülmesinden dolayı ağız çevresinde kırışıklıklara neden olur.

Kozmetik, cilt bakımı ve daha fazlası için gorkito.com’u ziyaret etmeyi unutmayın!