tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
tüm siparişlerde kargo bedava!
Yüz Tüylerinden Kurtulmanın 7 Yolu

Yüz Tüylerinden Kurtulmanın 7 Yolu

Yüz Tüylerinden Kurtulmanın 7 Yolu

Yüz tüyleri, her zaman kadınlar için bir endişe kaynağı olmuştur. Tabii ki yüz tüylerinin olması, vücudunun geri kalanındaki tüyler kadar normaldir. Ancak bazı insanlar sadece kişisel tercihlerine göre daha pürüzsüz bir cilde sahip olmayı tercih ederler ve bu da gayet normaldir. Bazı kadınlar, genetik ve hormonal koşullardan kaynaklanabilen çok yoğun yüz tüylerine sahip olurken bazı kadınların yüz tüyleri de bir o kadar azdır ve çoğu kadın evde yapılabilecek yöntemler arar. Evde uygulanan yöntemler genellikle en kolay ve en güvenli seçenek olarak algılansa da, bu yöntemlerden kalıcı ve uzun süreli bir sonuç beklenemez. Yüzdeki tüyler normal bir biyolojik oluşum olduğundan, çoğu yöntem tüyleri kalıcı olarak gidermez. Lazer epilasyon bile bir kadının yüzündeki tüyleri kalıcı olarak yok edemez. Yüzdeki tüyleri kalıcı olarak yok edebilen tek gelişmiş epilasyon tekniği iğneli epilasyondur. Diğer bir adıyla elektroliz. Gelin hep beraber yüz tüylerinden kurtulmanın 7 yoluna bir bakalım.

1. Tıraş Etme

- En iyi sonuç için yüzünüzü temizleyin ve bir doğal yağ veya tıraş kremi uygulayın. Bu, pürüzsüz bir yüzey sağlar ve kesilme olasılığını azaltır.

- Tıraş tüylerin çıkış yönüne doğru yüzünüzde gezdirin. Bu yöntem nispeten güvenli olsa da batık tüylerin tıraş olmanın bir yan etkisi olabileceğini unutmayın. Bu küçük yumrular, kıllar tekrar deriye doğru uzadığında gelişir. Batık tüyler genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşir.

2. Cımbız

- Başlamadan önce, cildinizi yumuşatmak için yüzünüzü ılık bir bezle silin.

- Almak istediğiniz tüyleri ayırın.

- Cildinizi gergin tutarken, her seferinde bir tüy alın.

- Daima tüy çıkış yönünde çekin veya koparın.

Cımbız hafif rahatsızlığa neden olabilir, ancak genellikle ağrılı değildir. Ağrınız varsa, kızarıklığı ve iltihabı azaltmak için bölgeye bir buz küpü sürün.

Cımbızlarınızı her işlemden önce ve sonra mutlaka alkolle dezenfekte edin. Tıraş gibi, cımbızın da batık tüylere neden olabileceğini unutmayın.

3. Epilasyon

- Epilatörü 90 derecelik bir açıyla tutun.

- Cildinizi gergin tutun. Epilatörü tüylerin çıkış yönüne doğru hareket ettirin.

- Tüylerin kırılmasını önlemek için epilatörü yüzünüz üzerinde yavaşça kaydırın. Cildinize çok fazla bastırmayın.

İşlem ağrılı olabilir, ancak yavaş gitmek rahatsızlığı azaltabilir. Daha sonra hassasiyetiniz varsa, şişliği ve iltihabı azaltmak için ağrılı noktalara bir buz küpü uygulayın.

4. Evde Ağda

Ağda yapmadan önce, alerjik reaksiyon geliştirip geliştirmediğinizi ve ağdanın doğru sıcaklıkta olduğundan emin olmak için cildinizde bir yama testi yapın. Ağda rahatsız edici derecede sıcak hissettirmemelidir ve cildinizin üzerinde kolayca kaymalıdır.

Cildiniz alerjik reaksiyon göstermiyorsa, yüzünüze ağda yapmak için şu adımları izleyin:

- Ellerinizi yıkayın. Ağda bandını iki elinizin arasında ısıtın ve istediğiniz yere uygulayın

- Cildi gergin tutarken kıl yönünün tersine ağda bandını hızlıca çekin.

- Bitirdiğinizde, kalan ağdayı bebek yağıyla çıkarın, ardından nemlendirin.

5. Evde Lazer Epilasyon

- Yüzünüzü temizleyin ve tıraş edin. Derinin altındaki tüyleri aldığınız için bu tedavi en iyi tüylerin kısa olduğu durumlarda işe yarar.

- Bir tedavi seviyesi seçin. Tedaviye başlamak için lazeri hedeflenen alanın üzerine yerleştirin.

- İstediğiniz sonuçları elde edene kadar iki haftada bir tekrarlayın. Talimatlar, satın aldığınız lazerin türüne göre değişir. Kiti belirtildiği şekilde kullanın.

- Lazer epilasyonun yaygın yan etkileri kızarıklık ve hassasiyettir. Rahatsızlığı azaltmak için buz küpü uygulayıp cildinizi nemlendirin.

6. Tüy Dökücü Kremler

- Yüzdeki istenmeyen tüylerin üzerine bir kat krem ​​uygulayın.

- Kremin yüzünüzde yaklaşık 5 ila 10 dakika oturmasına izin verin.

- Kremi nazikçe silmek ve istenmeyen tüyleri gidermek için nemli bir bez kullanın.

- Yüzünüzü suyla durulayın ve kurulayın.

Bu ürünler jel, krem ​​ve losyon olarak mevcuttur. Bu kremler vücudun herhangi bir yerindeki tüyleri alabilirken, bazı kremler özellikle yüzdeki tüyler için tasarlanmıştır. Bu, aynı zamanda yüzü pürüzsüzleştirdikleri, pul pul döktükleri ve nemlendirdikleri anlamına gelir.

7. İp ile Alma

- Öncelikle çalıştığınız alanın temiz olduğundan emin olun. Herhangi bir ürünü veya birikmeyi kaldırmak için bir mendil kullanın.

- Yaklaşık 10 cm uzunluğunda bir iplik parçasıyla başlayın. İplik uzunluğunu deneyebilir ve sizin için en iyi olanı görebilirsiniz. %100 pamuk ipliği kullanmanızı tavsiye ederiz.

- Bir ilmek oluşturmak için ipliğin uçlarını bir düğüme bağlayın.

- Dairenin uçlarını baş ve işaret parmaklarınızla (her iki tarafta bir elinizle) bir dikdörtgen oluşturarak tutun.

- Bir elinizi (büyük olasılıkla baskın eliniz) saat yönünde çevirerek bir X oluşturun ve iplik döngüsünün ortasında bir dizi küçük büküm oluşturmak için yaklaşık 8-10 kez döndürmeye devam edin. Bu bükülmeler, kökten çıkarmak için tüylerini yakalayacaktır.

- İpliği, işaret parmağınız ve baş parmağınızla her iki tarafta birer tane olacak şekilde tutun. Hazır olduğunuzda, ipliği kıl köklerini çıkarmaya başlamak için hazır olduğunuz derinin yüzeyine yerleştirin.

- Baskın elinizin parmaklarını açın. Elinizi genişlettiğinizde diğer taraf tahterevalli hareketi ile kapanacaktır. Bu hareket ipliğin bükülmüş orta kısmını kaydırır, hareket ettikçe tüyleri yakalar ve çıkarır. Tüyleri uzama yönünün tersi yönde çıkardığınızdan emin olun.

- Ardından, cildinizin yüzeyinde iplik olmadan, bükülmeleri tekrar ortaya getirmek için diğer taraftaki parmakları genişletin.

- Cildi yatıştırmak için temiz içerikli bir nemlendirici uygulayarak bitirin .

Güzellik, cilt bakımı ve daha fazlası için gorkito.com’u ziyaret etmeyi unutmayın.