2 ÜRÜN ve üzeri alışverişlerinizde rahatlatıcı uçucu yağ KARIŞIMI HEDİYE!
2 ÜRÜN ve üzeri alışverişlerinizde rahatlatıcı uçucu yağ KARIŞIMI HEDİYE!
2 ÜRÜN ve üzeri alışverişlerinizde rahatlatıcı uçucu yağ KARIŞIMI HEDİYE!
Uçucu ve Sabit Yağ Nedir? Farkları Nelerdir?

Uçucu ve Sabit Yağ Nedir? Farkları Nelerdir?

Uçucu ve Sabit Yağ Nedir? Farkları Nelerdir?

Uçucu yağlar, aromaterapinin mucizeler yaratmasını sağlayan doğal kaynaklardır. Aromatik bitkilerden özel yöntemlerle elde edilen uçucu yağlar kendine has kokuya, tada, renge ve görünüme sahiptir. Bazı uçucu yağlar oda sıcaklığında sıvı formundadır. Ancak gül yağı gibi farklı yağ çeşitleri soğuk havalarda donabilir. Uçucu yağlar, distilasyon tekniği ile elde edilmektedir. Bitkinin çiçek, yaprak, rizom, kabukları vb. bölümlerinden özel olarak yağlar elde edilir. Bu yağ çeşitleri birçok alanda kullanılır. Uçucu yağların kullanıldığı alanlar:

·Kozmetik,

·Aromaterapi,

·Gıda endüstrisi,

·Ziraat,

· Veterinerlik alanında etken madde veya yardımcı madde olarak kullanılırlar.

Uçucu yağların sabit yağlardan farkı ise açıkta bırakıldığında oda sıcaklığıyla birlikte buharlaşmasıdır. Ciltte oldukça kolay şekilde emilim sağlayan ve sabit yağlarla birlikte belli oranlarda karıştırılarak haricen kullanımı söz konusudur. Ağız yoluyla alınmamalıdır. Ağız yoluyla alınması gerekiyorsa mutlaka sağlık profesyonelleri kontrolünde ve talimatıyla yapılmalıdır. Aksi halde sağlık sorunları söz konusu olacaktır.

Sabit Yağ Nedir?

Sabit yağlar, genel olarak bitki ya da sebze/meyvelerin sıkılması ile ya da organik çözücülerle elde edilir. Sabit yağ çeşitleri bitkilerin tohum, çekirdek ya da meyvelerinden üretilir. Sabit yağların suda çözünme özelliği yoktur. Soğuk pres ya da sıcak pres ile sabit yağ elde edilir. En çok kullanılan sabit yağlardan bazıları:

·Zeytinyağı

·Badem yağı

·Jojoba yağı

·Kantaron yağı

·Avakado yağı

·Susam Yağı

·Kayısı çekirdeği yağı

·Kakao Yağı

·Aynısefa yağı

·Hindisan Cevizi Yağı

·Karite yağı ( Shea Butter )

·Hodan

Uçucu ve Sabit Yağlar Nelerdir?

Uçucu ve sabit yağlar; belirli bitkilerin kabuk, yaprak, meyve, çiçek, tohum, sap, kök gibi farklı bölümlerinden özel yöntemlerle elde edilir. Bu yağlar ruh, beden ve zihin dengesini sağlamak için 6000 yıldır kullanılan, köklü bir tedavi yöntemidir. Bu iki yağ çeşidi, koruyucu bir hekimlik sistemi olan aromaterapide kullanılır. Uçucu yağ çeşitleri bitkilerin özü ve ruhu olarak kabul edilir. Özellikle bitkilerin doğada canlılıklarını korumak için salgıladıkları kokunun çok yoğun özütü olan bu uçucu yağlar, bitkinin tüm gücünü de size verir. Beden ve zihni koku yolu ile uyarır. Bu sayede aromaterapide kullanılan uçucu ve sabit yağlar; bilinç altımıza kadar ulaşarak ciddi bir temizlik yapar. Vücudumuz ve duygularımız bütünleşir. Bu sayede uçucu ve sabit yağlar, bütünsel olarak iyileşmemizi sağlar. Sabit Yağlar, baz yağlar olan yağ çeşitleridir. Cilt ile direkt temas için uygun yağlardır. Aynı zamanda uçucu yağlar ile karıştırılarak farklı sağlık sorunlarının tedavisi için de kullanılır.

Uçucu ve Sabit Yağlar Arasındaki Farklar Nelerdir?

Uçucu yağlar ve sabit yağlar bitkilerin farklı bölgelerinden elde edilir. Yağın elde edildiği bölgeye göre yağ çeşitleri ayrılır. Uçucu yağlar genel olarak su buharı distilasyonu yöntemi ile üretilir. Sabit yağ çeşitleri ise soğuk sıkım ya da maserasyon yöntemleri ile elde edilir. Uçucu yağlar güçlü bir içeriğe sahiptir. Bu yüzden de sabit yağlar gibi cildimize direkt olarak sürülmesi uygun olmayan yağlardır., Sabit yağlar ise cilde, saçlara ve yemeklere katılabilir. Özellikle Hindistan cevizi yağını yemeklerinizde, salatalarınızda ya da içeceklerinizde kullanabilirsiniz. Diğer sabit yağ çeşitlerini de cildinize sürebilir, saçlarınıza maske yapabilir ya da tırnak bakımı için kullanabilirsiniz. İki yağ da farklı sağlık sorunları için aromaterapide kullanılır. Her yağın faydası ve etkisi farklıdır.

Sabit Yağların Faydaları Nelerdir?

Sabit yağlar, cildin güzelleşmesi ve iyileşmesini sağlayan en etkili doğal yöntemlerdir. Sabit yağların sağladığı faydalar:

·Bu yağlar cildin ve saçın yağ dengesini sağlama, cildin elastikiyetini destekleme etkilerine sahiptir.

·Sabit yağların en büyük faydası iyileşmeyi hızlandırmasıdır. Yaralar sabit yağlar sayesinde daha hızlı kapanır ve iyileşme gösterir.

·Bu yağlar sıcak ya da soğuk havaların zararlarını minimize eder.

·Sabit yağlar, cilde direkt olarak temas için uygundur. Bundan dolayı da masaj yağı olarak kullanılabilir.

·Aynı zamanda güneşten gelen zararlı UVA ışınlarına karşı doğal bir filtreleme sağlar. Özellikle susam yağı, Hindistan cevizi yağı güneş ışınlarına karşı doğal bir koruma sağlar.

·Saçlarınız için argan yağını her saç sorununda kullanabilirsiniz. Özellikle yağlı ciltleri dengeye sokmak için jojoba yağının mucizevi etkisini deneyebilirsiniz.

Uçucu Yağların Faydaları Nelerdir?

Uçucu yağlar güzel kokmasının yanı sıra hem biyolojik hem de psikolojik olarak vücudun dengesini yeniden kazanmayı sağlar. Uçucu yağ faydaları ise:

·Uçucu yağlar ruhu ve bedeni ortak bir noktada buluşturur. Bu sayede zihin dengesini sağlar.

·Her bitkinin ve her uçucu yağın farklı bir enerjisi, frekansı bulunur. Bundan dolayı da her uçucu yağ, farklı seviyelerde iyileşmeyi tetikler.

·Özellikle vücuttaki istenmeyen enerjileri temizleyen bu yağlar, çakraların da dengeli çalışmasını sağlar.

·Düzenli olarak aromaterapi ve uçucu yağ uygulamaları yapmak; hayatın çok daha dengede, çok daha düzenli ve çok daha sağlıklı bir temelde devam etmesine destek olur.

·Uçucu yağlar negatif enerjiye karşı doğal bir koruyucu özelliğe sahiptir.

·Antiseptik özellikleri sayesinde bakteriler ve virüslere karşı da koruma sağlamaktadır.

Yazımızda sizler için cilt bakım yağlarının farklarını derledik. Bu bilgilerle bakım rutinlerinizi gerçekleştirdiğinizde ve doğru ürünleri tercih ettiğinizde çok daha güzel bir cilde sahip olacağınızdan şüphemiz yok! Daima güzellikle kalın.